U-Verdi

-Varmeisolering-

Hva er riktig U-verdi og hvorfor er det viktig?

Når du skal ha ny dør eller vindu er U-verdi et begrep du garantert kommer til å høre igjen og igjen. Hva betyr egentlig dette ordet og hvorfor er det viktig?

U-verdien brukes ikke bare om dører og vinduer, men om samtlige bygningsdeler. Betegnelsen sier noe om hvor godt en bygningsdel isolerer. Oftest er man borti begrepet når det kommer til vinduer og dører, men U-verdi benyttes også om selve husets konstruksjon.


U-verdien sier noe om hvor varmeisolerende et produkt er. Lav U-verdi betyr at produktet holder bedre på varmen enn et produkt med høyere U-verdi. En lav U-verdi sørger altså for bedre komfort, men kan også gi lavere strømregning og spare miljøet.

En skulle kanskje tro at alle dører og vinduer holder kravene som blir satt til U-verdi, men det er dessverre ikke slik. Vær derfor veldig oppmerksom på dette når du skal velge dører og vinduer, og still din selger spørsmål om produktet holder riktig standard på feltet. Husk at produktene dine skal ha lang levetid, og må holde kravene som stilles til dette. Våre dører og vinduer er i særklasse når det kommer til lav U-verdi.